Ahad, 24 Jun 2012

Alhamdulillah..=)

Alhamdulillah, secara rasminya Dr Mursi  diisytiharkan menang..Seronok. Tak tau nak cakap macamna...Macam-macam berita yang didengar  berkaitan agenda untuk menjatuhkan Morsi, tetapi Alhamdulillah Akhirnya kemenangan berpihak kepada Ikhwan Muslimin. Setelah lama berjuang sejak Hasan Al-Banna, akhirnya tahun 2012 mencatat sejarah kejayaan Parti beliau yang menginginkan Islam sebagai cara hidup rakyat. Mabruk alaikum..Terus telefon Mama Hagah dengan Syeikhah Amani...Tergambar dari suara mereka yang bernada gembira...Terus saya berbual ringkas dengan ucapan tahniah ke atas mereka. Sedangkan kita yang bukan rakyat Mesir ni pun rasa gembira, apatah lagi mereka..Mari bersama kita doakn agar DrMursi dapat melaksanakan tanggungjawab beliau sebagai ketua negara. Semoga Beliau menjadi Pemimpin yang menjadi Contoh kepada Pemimpin-pemimpin yang lain. Yang kita kejar adalah Kebahagiaan akhirat bukan dunia. Pemimpin-pemimpin kini  yang terlalu ghairah mengumpul wang bagai hidup 1000 tahun perlu bermuhasabah diri..Wang tidak dibawa, yang dibawa adalah amalan. Semoga Morsi dapat mengharungi dengan tenang terhadap agenda busuk yang bakal disediakan oleh anti- Islam ini. Kita ada Allah..Selepas ini Malaysia pulak..Tak sabarrrrrr............

Gambar Rakyat Mesir sujud Syukur . Nanti rakyat Islam Malaysia buat cmni pulak..contoh terbaik..=)
Dr. Mursi, pemimpin negara ke-2 dalam dunia moden kini yang menghafal 30 juzuk Al-Quran selepas PM Palestin, Ismail Haniyah.-Jkk Fan Club
 
  Sapa nak tengok waktu pengumuman klik sini ye. Sapa nak dengar lagu Dr Mursi..sini..hehe


2 ulasan:

Midad_Hawari berkata...

alhamdulillah..tadi aku siap nangis2 depan kak Feza, terharu gila..hehe..alhmdllah..alhmdllah..:) naqiah, ko ada miskol aku ka td pg? ka, mmg xjadi g masjid hari ni?hehe..kut la miskol aku tak dpt2..sbb line telefon td pg mcm x ok..

ADIB berkata...

wah..tak sangka dn ko nangis yan..Alhamdulillah..tak sabar tengok malaysia kene pimpin oleh Ulamak pulak.hehe.jln2 p alex jgn lupo ayo..kui3.dah tukar name blog ke?takpe yang penting post makcik memang ayo suko bangat...